За нашите любимци

Хората, които обичат кучетата, са по-дружелюбни, a любителите на котки са по-креативни, показват резултатите от любопитна анкета, бижутерски магазин Марказитпубликувани в изданието Anthrozoos. Как определяте себе си? На какво домашно животно се оприличавате? Отговорът на тези въпроси може да разкрие много за вашия характер и поведение, твърдят американските психолози, провели изследването. Дори и да не притежавате домашен любимец, ако се замислите, вероятно ще си дадете сметка като какво домашно животно се определяте – куче или котка. По правило кучетата са социални, докато котките са любопитни и спокойни. Новото проучване показа, че това важи в пълна сила и за хората. Според него хората оприличаващи себе си на куче, са с 15% по-общителни, 13% по-любезни и 11% по-съвестни. От друга страна хората с „котешки характер” са с около 12% по-чувствителни и 11% по-открити отколкото останалите.
 


Ако умът е - наш враг

Умът може да бъде едновременно приятел и враг на човека. Разбира се, вие сте чували фразата "да бъда воден от чувствата си", което означава да се отдадете на мимолетните желания, изпълнението на които би могло да се отрази бижутерски магазин Марказитнеблагоприятно на бъдещето на човешкия живот. Така че, с други думи, да се действа под влияние на емоции или желания, без да се вземат предвид последиците от своите действия.
Чувствата ни карат да пожелаваме неща, и често тези желания надделяват ума. Като обект на удоволствие може да бъде всичко, независимо дали е алкохол, извънбрачни сексуални връзки, а възможно джакпот или нещо, "което не е наред", и т.н. Ако човек има слаб ум (достатъчна причина), а след това и ума, който контролира сетивата, става роб на сетивата, и лице, което прави опит да си "забрани" желания (което ще донесе негативни последици). В този случай, нашият ум става наш враг. Защото само врагът може да ни постави в обстоятелствата, последствията от които не само ще са непредсказуеми, но вредни и дори опасни.

   
   

Copyright © 2016 Sofia MarkazitBG